На межі з Кримом затримали чергового колаборанта - їхав за

На межі з Кримом затримали чергового колаборанта - їхав за "біометрикою"

Укрінформ
Співробітники контррозвідки СБУ затримали у пункті пропуску «Каланчак» на адміністративній межі з анексованим Кримом колишнього заступника міністра спорту самопроголошеної ради міністрів окупаційної влади.

Про це йдеться на сайті СБУ. 

"Співробітники СБ України встановили, що колишній український чиновник з квітня 2015 року до травня 2016-го перебував на посаді заступника так званого Мінспорту Республіки Крим. Після звільнення з посади він продовжив антиукраїнську діяльність у складі робочої групи зі створення Державної програми окупаційної влади «Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ у Республіці Крим», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд залишив кримського "екс-міністра" Михальчевського під арештом

Останнім часом затриманий обіймав посаду секретаря Регіонального відділення загальноросійської громадсько-державної організації «Добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту Росії», діяльність якої спрямована на порушення суверенітету та територіальної цілісності України, наголосили у спецслужбі.

Оперативники СБУ отримали інформацію, що чоловік планує виїхати з Криму до Херсонської області для вирішення особистих питань. Правоохоронці затримали його під час перетину адміністративної межі.

Слідчими Головного управління СБ України в АР Крим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила, що екс-міністр приїхав для отримання біометричного паспорта. "Як ви думаєте, навіщо цей "патріот" Росії приїхав до України? .. Український біометричний паспорт отримати!!!" - написала вона у Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-