Україна може продати

Україна може продати "вишки Бойка" у Криму - генпрокурор

Укрінформ
Україна може продати арештовані установки для видобутку нафти і газу на чорноморському шельфі ("вишки Бойка"), які знаходяться на території окупованого Криму.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу у п'ятницю, 2 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна може продати вишки, які знаходяться на території окупованого Криму. Очевидно, що ця сума не така висока, як могла би бути при повному контролі за цим обладнанням. Особа, яка їх купить, юридично буде добросовісним набувачем", - сказав Луценко.

За його словами, продаж може відбутися "протягом розумного терміну", визначеного Агентством з управління конфіскованими активами, яке ними розпоряджається.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Юрій Луценко 31 січня 2018 року повідомив, що у ході розслідування кримінального провадження відносно злочинної організації В.Януковича оголошено про підозру та оголошено в розшук: колишнього прем`єр-міністра України М.Азарова за фактом співучасті у незаконному заволодінні видобутим ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта" скрапленим газом в особливо великих розмірах, що заподіяло державі шкоду у розмірі 2,2 млрд грн; колишнього голову Національного банку України С.Арбузова за фактом співучасті у заволодінні грошовими коштами ДАТ "Чорноморнафтогаз" в сумі 3,2 млрд грн при купівлі двох самопідіймальних бурових установок В312 і В319.

Як повідомлялося, "Ireland & Overseas Acquisitions Limited" і "Milltown Corporate Services", номінальними власниками яких є латвійці Стан Горін та Ерік Ванагельс, були засновниками фірми "Highway investment processing llp", яка у 2011 році продала "Чорноморнафтогазу" першу так звану "вишку Бойко" за 400 млн доларів з дельтою 150 млн доларів.

Читайте також: “Вишки Бойка” принесли Януковичу і Арбузову $95 мільйонів

У 2014 році бурові установки та інше майно української державної компанії "Чорноморнафтогаз" було захоплено Росією під час анексії Криму.

Головне слідче управління Генпрокуратури 1 квітня 2014 р. порушило кримінальну справу за фактом привласнення колишніми чиновниками Міністерства енергетики та вугільної промисловості, а також менеджментом НАК "Нафтогаз України" і "ДАТ "Чорноморнафтогаз" держмайна в особливо великих розмірах.

23 грудня 2015 року Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання ГПУ про арешт так званих "вишок Бойка" - бурових установок для видобутку нафти і газу на чорноморському шельфі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-