Чубаров розповів про людей з автоматами на мітингу 26 лютого 2014 року��

Чубаров розповів про людей з автоматами на мітингу 26 лютого 2014 року

Укрінформ
Серед учасників мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Автономної Республіки Крим перебували невідомі люди зі зброєю.

Про це сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу народний депутат України Рефат Чубаров під час допиту в Оболонському районному суді, який розглядає по суті справу за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Десь о 14:00 мені зателефонував начальник Головного управління СБУ в АРК і сказав, що в натовпі, а натовп вже був тоді, на наш погляд, десь 16 тисяч, і сказав, що в натовпі є двоє людей з автоматами Калашникова, що в СБУ про них знають, але не можуть їх встановити і якимось чином нейтралізувати. Я спитав, яка мета цих людей. Він сказав, що за всіма нашими розуміннями в якийсь момент вони мають відкрити стрілянину по людях. Я спитав: "У чий бік?" Він сказав, що думає, що не має значення, головне - щоб була певна кількість жертв", - розповів Чубаров.

Читайте також: Чубаров заявив, що у 2014 році йому пропонували зустріч із Сурковим

Як відомо, 26 лютого 2014 року на центральній площі Сімферополя відбувся мирний мітинг кримських татар на підтримку територіальної цілісності України та проти проведення позачергової сесії Верховної Ради Криму. Тоді біля будівлі кримського парламенту з ініціативи Меджлісу зібралося близько 12 тис. кримських татар. На противагу цьому мітингу був організований мітинг «Русского единства», що керувався поплічником російських окупантів Сергієм Аксьоновим. Тоді в результаті сутичок двоє людей загинули й декілька осіб зазнали поранень. 

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-