Під час анексії Криму делегація Татарстану зустрілася з Меджлісом вперше за 23 роки

Під час анексії Криму делегація Татарстану зустрілася з Меджлісом вперше за 23 роки

Укрінформ
У лютому 2014 року, під час анексії Криму Росією, на зустріч із членами Меджлісу кримськотатарського народу вперше за 23 роки приїхали представники Республіки Татарстан РФ.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час допиту в Оболонському райсуді столиці у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

"27 лютого я отримав повідомлення, що в Крим прямує делегація з Татарстану. Політики республіки, які 23 роки не приїжджали до Криму, в один день приїхали до Сімферополя і зустрілися з членами Меджлісу кримськотатарського народу", - зазначив він.

Чубаров розповів, що його колеги з Меджлісу під час зустрічі з представниками Татарстану, попри норми дипломатичного етикету, ставили їм незручні запитання, зокрема про те, чому вони лише зараз згадали про кримських татар.

"Я з ними зустрівся. Звучали формальні, правильні слова, що в такий момент, коли відбуваються такі події, ми хочемо бути разом з людьми, які близькі до нас історією і культурою. А мої колеги були неввічливими і спитали, чому вони приїхали", - зазначив він.

Читайте також: Янукович у 2010 році пропонував Джемілєву місце у ПР — Чубаров

За словами Чубарова, уже 28 лютого він у відеозверненні висловив позицію кримських татар, яка полягала у тому, що військові мають припинити блокувати державні установи та повернутися у казарми.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-