Посол України в ЄС дорікнув Euronews за

Посол України в ЄС дорікнув Euronews за "кримський сюжет"

Укрінформ
У Представництві України при ЄС шоковані пропагандистською спрямованістю сюжету загальноєвропейського телеканалу Euronews про військові навчання дітей в окупованому Росією Криму.

Про це йдеться у листі представника України при Євросоюзі головному редактору Euronews, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Я більш ніж занепокоєний, якщо не сказати, стурбований, сюжетом Euronews від 23 січня «Кримські діти навчаються знешкоджувати міни», - наголосив посол Микола Точицький.

Представник України при ЄС нагадав керівництву телеканалу про те, що Кримський півострів був окупований Росією у лютому-березні 2014 року.

«Відтоді він став «сірою зоною» для прав людини та територією страху, що підтверджено багатьма доповідями міжнародних організацій», - зауважив Точицький.

Водночас, зазначив посол, Росія продовжує безпрецедентну мілітаризацію окупованого Криму, включаючи можливе розміщення ядерної зброї, що становить пряму загрозу для усієї Європи.

Читайте також: МЗС закликає Euronews вказати у сюжеті з Криму про його анексію

«Ураховуючи ці обставини, я хочу запитати, наскільки знизилися журналістські стандарти, якщо Euronews, що проголошує себе «незалежним, неупередженим та надійним» джерелом новин для європейців, випускає в ефір такий «позитивний» сюжет, в якому армія окупантів (!) навчає дітей (!) як поводитися зі зброєю, навіть не згадуючи про нелегальну окупацію суверенної української території Росією?» - зауважив Точицький.

Посол висловив сподівання, що цей сюжет став прикрою редакційною помилкою і не має на меті сприяти поширенню російської дезінформації.

«Це було б великою помилкою – дозволити Росії використовувати Euronews, провідний європейський телеканал, як платформу для поширення пропаганди в ЄС та поза ним», - наголосив Точицький.

Як повідомляв Укрінформ, раніше обурення зазначеним сюжетом Euronews вже висловило Міністерство закордонних справ України.

У європейських політичних, експертних і журналістських колах дедалі частіше лунає критика редакційної політики Euronews, зокрема, щодо виходу в ефір матеріалів, які містять явні ознаки кремлівської пропаганди.

Як відомо, українська редакція Euronews припинила існування у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-