Німецька компанія MAN заперечує порушення санкційного режиму у Криму

Німецька компанія MAN заперечує порушення санкційного режиму у Криму

Ексклюзив
Укрінформ
Німецька компанія MAN заперечує, що порушує режим торговельних санкцій, введених проти Росії у зв'язку з анексією українського Криму.

Про це Укрінформу сказав керівник відділу зовнішніх комунікацій MAN Diesel & Turbo Ян Хоппе, коментуючи повідомлення, які з'явилися в ЗМІ, про те, що дизельні генератори цього підприємства нібито були поставлені на Керченську судноверф "Залив" для будівництва аварійно-рятувального судна.

"У зв'язку з повідомленням у російських ЗМІ про можливе використання суднових двигунів MAN на суднобудівельному заводі "Залив" у Криму ми наголошуємо: MAN Diesel & Turbo діє стосовно всіх бізнес-відносин відповідно до діючих німецьких і європейських директив щодо експорту і санкцій", - запевнив Хоппе.

Він відзначив при цьому, що компанія "не має доказів можливого використання" її моторів для суднобудівельного проекту суднобудівельного заводу "Залив", і додав, що і російське ЗМІ також не надало таких доказів, незважаючи на численні запити.

Читайте також: Фінська компанія відмовилася постачати генератори в Крим через санкції - ЗМІ

Хоппе також повідомив, що MAN Diesel & Turbo не поставляв двигуни на завод "Залив" протягом багатьох років.

Раніше РБК повідомив, що через відмову фінської компанії Wartsila поставляти дизельні генератори на керченську судноверф "Залив" для будівництва аварійно-рятувального судна вартістю 2,79 млрд руб. їх довелося замінити на генератори німецької компанії MAN.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-