Дні українського кіно в Брюсселі завершила акція на підтримку Сенцова

Дні українського кіно в Брюсселі завершила акція на підтримку Сенцова

Фото
Укрінформ
У Брюсселі щорічні Дні українського кіно завершилися акцією на підтримку протиправно ув’язненого в Росії режисера Олега Сенцова, а також соборності України.

У символічному флешмобі взяли участь представники української громади у Бельгії, друзі України, дипломати, депутат Європарламенту Ребекка Гармс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Акція пройшла після показу документального фільму «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова», який розповідає про суд над українським режисером, засудженим РФ на 20 років в'язниці за сфабрикованими звинуваченнями.

Читайте також: Під посольством РФ у Нью-Йорку вимагали звільнити Сенцова

«Цей фільм показує процес російської держави не лише над Олегом Сенцовим, а проти усієї України», - зазначив надзвичайний і повноважний посол України у Королівстві Бельгія Микола Точицький.

У свою чергу, депутат Європарламенту, друг України Ребекка Гармс наголосила, що є надзвичайно важливим, щоб світова спільнота не забувала про політичних в’язнів Путіна.

«Це особливо важливо сьогодні, коли багато європейців хочуть нормалізації відносин з Росією. Я хочу підкреслити, що така нормалізація є неможливою, доки українські політичні в’язні перебувають у путінському «ГУЛАГу», - заявила німецький європарламентарій.

Присутня на показі Наталія Каплан, сестра Сенцова, нагадала, що він вже четвертий рік перебуває в ув’язненні в Росії. Зокрема, нині режисер перебуває у колонії суворого режиму у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Каплан подякувала міжнародній спільноті за підтримку Сенцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-