Парубій доручив розробити законопроект про вільну економічну зону

Парубій доручив розробити законопроект про вільну економічну зону "Крим"

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій доручив робочій групі за участю представників Кабінету міністрів розробити законопроект про створення вільної економічної зони "Крим".

Про це він сказав на засіданні Ради у четвер після голосування за законопроект про визнання Росії агресором, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Паралельно я даю доручення робочій групі і Кабміну розробити законопроект і положення про вільну економічну зону. Це моє окреме доручення комітету", - сказав спікер.

Раніше, під час обговорення законопроекту у 2 читанні, народний депутат від фракції БПП Віктор Пинзеник зазначив, що законопроектом про визнання Росії агресором передбачається скасування закону "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України".

Читайте також: Рада ухвалила закон про реінтеграцію Донбасу

За словами депутата, цей закон є підставою для прикордонного та митного контролю на адміністративному кордоні із Кримом.

"Яким чином буде здійснюватись контроль над переміщенням товарів і фізичних осіб, якщо правові підстави для такого контролю зникнуть?" - наголосив Пинзеник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-