Заарештований в окупованому Криму журналіст Назімов оголосив голодування

Заарештований в окупованому Криму журналіст Назімов оголосив голодування

Укрінформ
Заарештований в окупованому Криму редактор видання «Твоя Газета» Олексій Назімов 15 січня оголосив голодування.

Про це повідомляє "Крим.Реаліі" з посиланням на адвоката Олексія Ладіна.

«Сьогодні я отримав інформацію, що Назімова привозили ознайомитися з матеріалами його справи в Алуштинський суд. В цей час він встиг повідомити одному із слухачів, які перебували в будівлі, що він з понеділка оголосив голодування», - сказав Ладін.

Читайте також: Утримання в СІЗО застосовують як тиск на кримських татар - адвокат

За його словами, про конкретні причини голодування йому поки не відомо, але «все стане ясно під час судового засідання 18 січня».

Редактора місцевого видання «Твоя газета» Олексія Назімова і депутата російської міськради Алушти Павла Степанченка затримали 4 жовтня 2016 року за підозрою в комерційному підкупі і посередництві. За версією слідства, Назімов вимагав гроші у представника Алуштинської організації «Єдиної Росії» за нерозголошення відомостей, що ганьблять членів партії. Журналіст заявляє про політичний характер переслідувань.

Читайте також: Сім колишніх депутатів з Криму оголосили у розшук

Стосовно затриманих порушили кримінальну справу. Назімова спочатку обвинувачували за частиною 7 статті 204 Кримінального кодексу РФ (комерційний підкуп, пов'язаний з вимаганням предмета підкупу), а Степанченка - за частиною 2 статті 204.1 (посередництво в комерційному підкупі, вчинене групою осіб за попередньою змовою).

Згодом справу перекваліфікували за статтею 163 Кримінального кодексу РФ (вимагання).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-