У Гельсінській спілці розповіли про зміни на адмінкордоні з Кримом

У Гельсінській спілці розповіли про зміни на адмінкордоні з Кримом

Ексклюзив
Укрінформ
На адмінкордоні з Кримом прикордонники припинили порушувати права кримчан при перевезенні особистих речей через адмінкордон.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Ганна Рассамахіна.

"Після скасуванння постанови №1035 в червні минулого року ми провели досить велику роботу: рішення суду опублікували в офіційних виданнях, митна служба офіційно визнала цей документ, що постанова не діє, також в письмовому вигляді митна служба визнала, що зараз перетин кордону відбувається за нормами Митного кодесу України. З того часу значно поменшало звернень. Дехто ще консультується, але повідомлень про порушення, що особисті речі не пропускають - до нас не надходить. З жовтня такі скарги припинились", - повідомила вона.

Читайте також: Балуха переслідували 30 кримських "силовиків" - прокуратура АРК

Рассамахіна додала, що досі актуальним питанням є процес перевезення домашніх тварин через кордон - в Криму неможливо отримати міжнародно визнані документи для тварини. Втім, за словами юриста, формально перевезення домашніх тварин не заборонене.

"Я раджу брати документи в Криму ті, які є - сертифікат про щеплення, про здоров'я тварини і повідомляти прикордонникам про те, що немає іншої можливості отримати ці документи. На жаль, це вирішується в кожному випадку окремо", - зазначила юрист.

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня 2017 року Апеляційний суд м.Києва визнав незаконним п.1 постанови Кабінету міністрів України від 16 грудня 2015 року №1035 про обмеження поставок окремих товарів в окупований Крим з материкової території України і в материкову Україну з Криму.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-