Балуха переслідували 30 кримських

Балуха переслідували 30 кримських "силовиків" - прокуратура АРК

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим веде кримінальну справу за фактами переслідування в анексованому Росією Криму громадянина України Володимира Балуха. Двоє "правоохоронців", які проводили обшук в будинку Балуха, оголошені в розшук.

Про це повідомляють "Крим.Реалії" із посиланням на речника прокуратури АРК Тетяну Тихончик.

«Колишнім працівникам правоохоронних органів України, які перейшли на службу до незаконно створених на тимчасово окупованій території АР Крим органів, повідомлено про підозру в скоєнні кримінального злочину, передбаченого частиною 2 статті 162 (порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України. Вони підозрюються у незаконному проникненні 14 листопада 2015 року і 8 грудня 2016 року в житло Володимира Балуха і незаконному проведенні в ньому обшуків із загрозою застосування насильства», - повідомила Тихончик.

Читайте також: Порошенко - про вирок Балуху: Окупанти не зламають українського духу

За її словами, підозру винесено старшому оперуповноваженому відділу управління ФСБ по Криму і Севастополю і старшому слідчому слідчого відділу МВС по Роздольненському району російського Міністерства внутрішніх справ по Криму. Названі особи оголошені в розшук. 

Крім того, на даний момент співробітники перевіряють більш як три десятки людей, які причетні до переслідування українського активіста.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 16 січня, Роздольненський районний "суд" засудив українського активіста Балуха, який звинувачується у зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тис. грн - КР). Балух був узятий під варту після оголошення вироку "судом".

ФСБ РФ затримала Балуха 8 грудня 2016 року, заявивши, що на горищі будинку, де живе його дружина, знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок. У серпні 2017 року суд ухвалив йому вирок - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти не оподатковуваних мінімумів доходів громадян. При розгляді апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд. 1 грудня змінили запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців. Захист Балуха вважає, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-