Порошенко - про вирок Балуху: Окупанти не зламають українського духу

Порошенко - про вирок Балуху: Окупанти не зламають українського духу

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що Україна продовжить боротьбу за звільнення тимчасово окупованого Криму та всіх незаконно ув’язнених на півострові українців.

Про це глава держави написав на своїй сторінці в Facebook у зв’язку з винесенням окупантами вироку кримчанину Володимиру Балуху.

“Окупанти ніколи не зламають українського духу! Судилище над Володимиром Балухом тому підтвердження. Україна продовжить боротьбу за звільнення Криму та всіх незаконно ув’язнених на півострові”, - підкреслив Президент.

Читайте також: Винні у свавіллі проти Балуха будуть покарані - Клімкін

Як повідомлялося, у вівторок, 16 січня, Роздольненський "райсуд" в окупованому Криму під головуванням "судді" Олени Тедеєвої засудив активіста Балуха за сфабрикованим звинувачення у зберіганні боєприпасів до трьох років і семи місяців колонії-поселення й штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тис. грн). Спочатку прокурор запросив для Балуха 5 років і 1 місяць позбавлення волі з відбуттям у колонії-поселенні й оплату штрафу у розмірі 20 тисяч рублів (9,2 тис. грн). Під час свого заключного слова на засіданні 15 січня Балух заявив, що справу проти нього сфабриковано у зв'язку з його політичною позицією, і це не змусить його любити "нову батьківщину".

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де він живе, 90 набоїв і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд ухвалив вирок українському активістові - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

Роздольненський районний "суд" 1 грудня змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців. Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Після оголошення вироку українського активіста Володимира Балуха взяли під варту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-