Винні у свавіллі проти Балуха будуть покарані - Клімкін

Винні у свавіллі проти Балуха будуть покарані - Клімкін

Укрінформ
Винні у переслідуванні та винесенні вироку українському активісту Володимиру Балуху понесуть покарання.

Про це написав у Twitter міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

 "Фейкова судова система окупаційної влади безсила проти людей незламної волі. Останнє слово в суді Володимира Балуха - настанова вільної людини всім нам. Винні  у цьому свавіллі понесуть покарання", - написав Клімкін.

Як повідомлялося, у вівторок, 16 січня, Роздольненський "райсуд" під головуванням "судді" Олени Тедеєвої засудив Володимира Балуха, що незаконно звинувачується у зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення й штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тис. грн.). Спочатку прокурор запросив для звинуваченого 5 років і 1 місяць позбавлення волі з відбуттям у колонії-поселенні й оплату штрафу у розмірі 20 тисяч рублів (9,2 тис. грн.). Під час свого заключного слова на засіданні 15 січня Балух заявив, що справу проти нього "сфабриковано у зв'язку з його політичною позицією", і це не змусить його любити "нову батьківщину".

Читайте також: Балуха взяли під варту одразу після оголошення вироку

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де він живе, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд ухвалив вирок українському активістові - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

Роздольненський районний "суд" 1 грудня змінив запобіжний захід українському активістові на домашній арешт протягом двох місяців. Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Після оголошення вироку українського активіста Володимира Балуха взято під варту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-