Балуху присудили 3 роки і 7 місяців колонії-поселення за прапор України у Криму

Балуху присудили 3 роки і 7 місяців колонії-поселення за прапор України у Криму

Укрінформ
У включеному Криму підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд 16 січня засудив українського активіста Володимира Балуха, обвинуваченого у зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Російський прокурор попросив для обвинувачуваного 5 років і 1 місяць позбавлення волі із відбуванням у колонії-поселенні і оплату штрафу у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (9,2 тис. грн).

Повідомляється також, що Балух 16 січня приїхав до суду з речами, які можуть бути йому потрібними у СІЗО, у разі відповідного рішення суду.

Як повідомлялося, Балух під час свого заключного слова на засіданні 15 січня заявив, що справу проти нього "сфабриковано у зв'язку із його політичною позицією", і це не змусить його любити "нову Батьківщину".

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу спрямували на повторний розгляд.

Читайте також: МЗС вимагає звільнення українського активіста Балуха

Роздольненський районний суд 1 грудня змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який був на подвір'ї його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-