Сенченко вважає, що силовому захопленню Криму можна було завадити

Сенченко вважає, що силовому захопленню Криму можна було завадити

Укрінформ
Якби до 26 лютого 2014 року українська влада встигла змінити владу в Криму, силового захоплення Росією півострову можна було б уникнути. 

Про це заявив екс-депутат Верховної Ради АРК, народний депутат V, VI, VII скликань Андрій Сенченко у четвер під час допиту як свідка в Оболонському районному суді Києва, де розглядається справа за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якби до 26 лютого включно була змінена влада в Криму, а змінити можна було тільки склад уряду, то можна було намагатися стати захопленню на заваді. Не пасивно дивитися, не під прикладами автоматів піти проголосувати, як це зробила більшість кримських депутатів, а можна було намагатися чинити опір. Я не буду стверджувати, що цих днів, цього опору вистачило б для того, щоб активно протидіяти російській окупації. Але спробу можна було зробити", - зазначив він.

Читайте також: Екс-депутат ВР АРК назвав 23 лютого 2014 року днем першого прояву агресії Росії

Сенченко додав, що захоплення російським спецназом будівель уряду та парламенту Криму відбулося приблизно на 12 годин раніше, ніж у Києві на той момент подій сформували новий уряд.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 27 грудня, суд допитав як свідків у справі про держзраду Януковича народного депутата, а в 2014 році командувача військової частини А-4515 у Бельбеку Юлія Мамчура; командувача ВМС України Ігоря Воронченка; помічника командувача ВМС Марину Каналюк, яка свого часу в Криму відповідала за взаємодію з військовими структурами РФ на території України; начальника продовольчої служби тилу ВМС ЗСУ полковника Олександра Кустановича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-