Мовлення на Крим: висоту Чаплинської вежі збільшать до 130 метрів

Мовлення на Крим: висоту Чаплинської вежі збільшать до 130 метрів

Укрінформ
Навесні 2018 року на Херсонщині розпочнуть модернізацію Чаплинської телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське мовлення на Крим.

Її висота збільшиться майже на 40 метрів, а також на цій вежі встановлять потужніші передавачі.

Про це поінформували у Херсоні на брифінгу в облдержадміністрації, що відбувся у п'ятницю ввечері і був присвячений питанням нещодавно ухваленого Верховною Радою України закону про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський та в.о. генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) Олександр Богданов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зосереджуємо свої сили на модернізації Чаплинської вежі. Її модернізацію забезпечує Концерн РРТ. Планується збільшення висоти вежі з 93 метрів до 130 метрів", - розповів Костинський.

За його словами, згідно проведених розрахунків "сигнал українського телерадіомовлення (з Чаплинської вежі після її модернізації - ред.) будуть отримувати Красноперекопський район (Криму - ред.), мінімум Армянськ, Красноперекопськ".

Читайте також: Окупанти нарешті визнали існування українського мовлення у Криму - Костинський

Як повідомив на брифінгу Богданов, наразі концерном разом з проектною організацією вже проведені попередні розрахунки щодо можливості підняття висоти Чаплинської вежі до 130 метрів.

"Нами проведені проектні роботи, проект вже пройшов експертизу, проведені всі необхідні процедури, визначено підрядника, який буде виконувати ці роботи, і наразі ця підрядна організація вже проводить підготовчі роботи для реалізації цього проекту. Всі підготовчі паперові роботи ми пройшли. З початком весни, як тільки дозволять погодні умови, ми розпочнемо необхідні монтажні роботи, і намагатимемося навесні та влітку збільшити висоту цієї вежі до 130 метрів", - розповів Богданов.

Крім того, він зазначив, що Чаплинську вежу також планується обладнати більш потужними передавачами. "Це дасть змогу збільшити зону охоплення телерадіосигналом українських каналів, з врахуванням цифрової мережі, цифрового передавача, який буде встановлений додатково, до 70 км", - повідомив керівник Концерну РРТ.

"Таким чином, ми будемо забезпечувати українське телерадіомовлення на півдні Херсонщини, на територію Криму в 2018 році вже з двох веж - з Чонгарської і Чаплинської", підкреслив на брифінгу Костинський.

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2017 року на Херсонщині неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" біля адмінмежі з Кримом завершили будівництво 150-метрової телекомунікаційної вежі, офіційно розпочате тут на початку грудня 2016 року. З цієї вежі наразі транслюються програми українського радіо і телебачення на південні райони Херсонщини та анексований Росією Крим. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-