Окупанти нарешті визнали існування українського мовлення у Криму - Костинський

Окупанти нарешті визнали існування українського мовлення у Криму - Костинський

Укрінформ
Окупаційна влада Криму нарешті визнала існування українського мовлення на анексованому Росією півострові.

Про це заявив у Херсоні на брифінгу в облдержадміністрації, що відбувся у п'ятницю ввечері і був присвячений питанням нещодавного підтриманого Верховною Радою України законопроекту про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Окупаційна влада нарешті визнала, що є українське мовлення на території Криму. Вони цілий рік це заперечували", - сказав Костинський.

За його словами, це визнання наразі є позитивним моментом для України. "Згідно з нашою стратегією розвитку мовлення, починається новий етап розбудови українського телерадіомовлення на півдні Херсонської області і на територію Криму", - заявив Костинський.

Як він зазначив, з ухваленням Верховною радою законопроекту про тимчасові дозволи "ми, нарешті, отримали цю процедуру, яка значно спрощує розбудову мовлення, і цей закон дозволяє нам застосовувати практику (тимчасових дозволів - ред.) в Луганській та Донецькій областях в зоні проведення АТО, і на півдні Херсонської області".

Читайте також: На окупований Крим мовитимуть вже із двох веж - Костинський

Костинський повідомив, що у розбудові українського мовлення у вказаних регіонах "вже у першій половині наступного року ми покажемо вам хороші результати".

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2017 року на Херсонщині неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" біля адмінмежі з Кримом завершили будівництво 150-метрової телекомунікаційної вежі, офіційно розпочате тут на початку грудня 2016 року. З цієї вежі наразі транслюються програми українського радіо і телебачення на південні райони Херсонщини та анексований Росією Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-