Адвокати затриманих кримськотатарських активістів звернуться до ЄСПЛ

Адвокати затриманих кримськотатарських активістів звернуться до ЄСПЛ

Укрінформ
Адвокати фігурантів "справи Веджіє Кашка" Бекіра Дегерменджі й Асана Чапуха подали скарги до підконтрольної Кремлеві прокуратури Криму на бездіяльність працівників СІЗО і планують звернутися до Європейського суду з прав людини.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Я подав низку скарг, зокрема до прокуратури, на бездіяльність працівників Федеральної служби виконання покарань, що призвела до таких наслідків для мого підзахисного. Також я подав заяву омбудсменам Криму й Росії. Вчора я подав клопотання слідчому про зміну запобіжного заходу для Бекіра Дегерменджі. Крім того, сьогодні я планую звернутися до ЄСПЛ, щоб вони негайно відреагували на ситуацію, що склалася", - сказав адвокат Едем Семедляєв.

За словами адвоката Айдера Азаматова, Чапух досі перебуває в СІЗО Сімферополя. Кілька днів тому керівництво СІЗО обіцяло Азаматова планово перевести його підзахисного до однієї з лікарень міста. Захист подав скаргу до кримської прокуратури з цього приводу.

"Плануємо подати заяву на медичний огляд, оскільки ми так і не знаємо його діагнозу (імовірно, в Чапуха в СІЗО стався мікроінсульт). Крім того, направимо заяви омбудсменам Криму й Росії. Скаргу до ЄСПЛ ми також будемо готувати", – розповів Азаматов.

Уточнюється, що йдеться про клопотання про вжиття термінових заходів у порядку правила 39 регламенту ЄСПЛ (заборона державі здійснювати дії, які можуть призвести до заподіяння непоправної, істотної шкоди життю, здоров'ю).

Читайте також: Затриманий в окупованому Криму активіст потрапив до реанімації – адвокат

Як повідомлялося, Бекір Дегерменджі з ночі 14 грудня перебуває у вкрай тяжкому стані у відділенні реанімації. Його затримали у Сімферополі 23 листопада разом із групою кримських татар, звинувативши у вимаганні у громадянина Туреччини. При затриманні російськими силовиками стало погано ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше стало відомо, що жінка померла.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-