ФСБшники не з'явилися на допит у справі Балуха

ФСБшники не з'явилися на допит у справі Балуха

Укрінформ
В окупованому Криму на засідання "суду" запрошені по справі Володимира Балуха начальник кримського управління ФСБ Віктор Палагін і двоє його підлеглих не з'явилися для допиту.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"На засідання підконтрольного Кремлю Роздольненського районного суду по справі Володимира Балуха 12 грудня не з'явився начальник російського управління ФСБ по Криму Віктор Палагін, а також оперативні співробітники спецслужби Денис Забара і Олексій Леонов", - йдеться у публікації.

Згідно із заявою судді, співробітники ФСБ нібито перебувають у тривалому відрядженні.

Адвокат Ольга Динзе заявила ще одне клопотання про повторний виклик співробітників ФСБ до суду для допиту. Сам Балух заявив, що така поведінка оперативників демонструє неповагу до суду і свідчить про фабрикацію справи.

"Суддя" задовольнила клопотання про повторний виклик на допит співробітників ФСБ Леонова і Забари, проте клопотання про виклик на допит Палагіна було відхилено.

"Суд" у справі Балуха допитав колишнього поліцейського Євгенія Боброва, який проводив обшук у будинку українського активіста і нібито знайшов у нього на горищі патрони і вибухівку.

На попередньому засіданні захист заявляв клопотання про їхній допит стосовно деталей проведення обшуку у будинку Балуха.

На початку допиту Бобров сказав, що не пам'ятає обставин обшуку і попросив зачитати свідчення, які він раніше давав слідчому.

Колишній поліцейський розповів, що за день до обшуку отримав від керівництва вказівку допомогти співробітникам ФСБ провести "оперативно-розшукові заходи" в селі Сріблянка Нижньогірського району. Бобров розповів, що після обшуку в будинку Балуха він піднявся на горище, де виявив пакет, в якому знаходилися патрони і "шматки, схожі на мило".

Читайте також: Переслідування Балуха: прокуратура АРК розшукує двох підозрюваних

Як повідомляв Укрінформ, на попередньому засіданні "суд" погодився допитати співробітників ФСБ, в тому числі начальника російського управління ФСБ по Криму Віктора Палагіна, щодо деталей проведення обшуку в будинку Балуха.

Силовики затримали Володимира Балуха 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що знайшли на горищі будинку, девін мешкає, 90 патронів і декілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд ухвалив вирок українському активістові - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху відмінили. Справу відправили на повторний розгляд. 1 грудня Роздольненський районний "суд" змінив запобіжний захід Балуху на домашній арешт. 6 грудня українському активістові висунули  нове звинувачення - "дезорганізацію роботи виправних установ" за те, що Балух нібито вдарив співробітника СІЗО під час ранкового огляду в камері.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-