У Києві пройшла акція на підтримку Балуха

У Києві пройшла акція на підтримку Балуха

Укрінформ
У п'ятницю в центрі Києва, на вулиці Героїв Небесної Сотні, пройшла акція на підтримку українського кримського активіста Володимира Балуха.

Про це в ході акції розповіла керівник громадської організації "Кримський правозахисний центр" Ольга Скрипник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Рівно рік тому в цей день він вивісив на своєму будинку в окупованому Криму табличку "вулиця Героїв Небесної Сотні", після чого активіста заарештували і проти нього порушили кримінальну справу.

"Ми знаємо, що Крим у 2014 році чинив опір російській агресії, і сьогодні опір українського Криму триває. Одним із символів такого ненасильницького і мирного опору України в Криму є Володимир Балух. Це прекрасна сильна людина, людина з великої літери", - сказала в своєму виступі Скрипник.

Вона розповіла, що коли в Києві народ зібрався на Майдані, Балух підняв український прапор над своїм будинком.

Читайте також: Кримські окупанти висунули Балуху нове обвинувачення

"І коли прийшли окупанти, коли Росія незаконно зайняла наш рідний Крим, він все одно не зняв український прапор зі свого будинку. Спочатку прийшли його лякати, потім завели адміністративну справу, потім забрали його, побили, але він повернувся і все одно не зняв прапор. Потім у 2015 році проти нього відкрили першу кримінальну справу, провели незаконний обшук і зняли український прапор, але він все одно повісив його. Проти нього відкрили ще одну кримінальну справу, але все одно його не злякали, і він не тільки підняв прапор України, він ще і вивісив на своєму будинку табличку "вулиця Героїв Небесної Сотні". Після цього саме 8 грудня рік тому до нього прийшли і вже забрали за рати", - розповіла Скрипник.

За її словами, більше року фермер з маленького кримського села Серебрянка, перебуваючи в неволі, чинить опір окупації.

"Саме сьогодні рівно рік, як Володимир опинився в неволі, і ми зібралися тут, на вулиці Героїв Небесної Сотні, щоб сказати йому, що в Києві його підтримують", - сказала правозахисниця.

Після акції банер на підтримку Володимира Балуха активісти розмістили на мосту, розташованому над вулицею Героїв Небесної сотні, закликавши всіх фотографуватися біля нього і ділитися цими фото в соцмережах.

Як повідомлялося, напередодні окупанти висунули Володимирові Балуху нове обвинувачення і притягують його в якості обвинуваченого за ч. 2 ст. 321 КК РФ (Дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). Обвинувачення висунуте в рамках кримінальної справи, порушеної під час тримання активіста в СІЗО Сімферополя.

фото: LB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-