Умеров відправив запит у Кремль щодо умов свого звільнення

Умеров відправив запит у Кремль щодо умов свого звільнення

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров досі не знає умов, на яких був звільнений выін та інший заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз.

Про це він заявив Цензор.НЕТ, коментуючи інформацію турецького телеканалу Haberturk про те, що Чийгоз і Умеров були обміняні на двох росіян, звинувачених у шпигунстві.

"Якщо інформація про двох російських шпигунів - правда, вважайте, що їм пощастило, бо вони надалі будуть жити на Батьківщині. А от нам, мабуть, якийсь час доведеться пожити на материковій частині України і боротися за відновлення територіальної цілісності...", - сказав Умеров.

Він додав, що ні його, ні Чийгоза так і не ознайомили з указом Президента РФ Володимира Путіна, на підставі якого вони нібито й були відпущені.

"Зі мною про умови звільнення ніхто не розмовляв. Може, указу ніякого не існує. Мої адвокати послали запит в адміністрацію Путіна. Відповіді поки немає...", - сказав Умеров.

Читайте також: Туреччина обміняла Чийгоза і Умерова на російських агентів - ЗМІ

Нагадаємо, 29 листопада турецький телеканал Haberturk повідомив, що Туреччина обміняла двох заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова на двох росіян, звинувачених у шпигунстві. Росіяни Олександр Смирнов і Юрій Анісімов були арештовані в Туреччині в квітні 2016 року. Їх звинувачували у плануванні вбивств чеченських дисидентів і донедавна тримали під вартою в Туреччині, повідомляє телеканал з посиланням на судові документи. За даними каналу, прокурор звернувся в стамбульський суд з проханням звільнити двох російських агентів у рамках прийнятого у серпні указу, який дає президенту право обмінювати або видавати іншим іноземних громадян, ув'язнених у турецьких в'язницях.

У вересні 2017 року Ахтем Чийгоз був засуджений російським судом в окупованому Росією Криму до 8 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації масових заворушень біля будівлі Верховної Ради Криму в Сімферополі 26 лютого 2014 року.

Ільмі Умеров був засуджений до двох років колонії-поселення за звинуваченням у "закликах до порушення територіальної цілісності РФ" через висловлювання в ефірі телеканалу ATR про те, що "Крим - це Україна".

25 жовтня Росія звільнила Умерова і Чийгоза і передала їх Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-