Справа про передачу картин із Маріуполя в окупований Крим вже в суді

Справа про передачу картин із Маріуполя в окупований Крим вже в суді

Укрінформ
Прокуратурою Автономної Республіки Крим скеровано до Жовтневого районного суду м. Маріуполя для розгляду по суті обвинувальні акти щодо співробітників маріупольського музею, які в кінці березня 2014 року передали в Крим 52 картини художників XVIII-XIX століття.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим.

«Будучи службовими та матеріально-відповідальними особами, усвідомлюючи ситуацію в країні у зв'язку із захопленням на той час державних будівель та органів державної влади України на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополі, неналежно виконали свої службові обов'язки. Зокрема, 20.03.2014 передали на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим в КРУ «Сімферопольський художній музей» 52 картини, які є державною частиною Музейного фонду України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти завезли в Крим близько 300 тисяч росіян - Джемілєв

Колишнього директора КУ «Маріупольський краєзнавчий музей» та завідувача відділом фондів Художнього музею ім. А.І. Куїнджі - філії КУ «Маріупольський краєзнавчий музей» обвинувачують за ч. ст. 367 (службова недбалість) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Як повідомлялося, у серпні цього року 52 картини Музейного фонду України художників XVIII-XIX століття, які у березні 2014 року були незаконно передані до Сімферопольського художнього музею, оголошені в державний та міждержавний розшуки каналами Інтерпол. Їх орієнтовна оціночна вартість станом на 20 березня 2014 року становила 1 млн 324 тис. доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-