В Україні змінюється ставлення до переселенців -

В Україні змінюється ставлення до переселенців - "Крымская диаспора"

Укрінформ
Громадська організація "Крымская диаспора" провела свій п'ятий числом форум, на якому внутрішньо переміщені особи вперше об'єдналися з киянами і жителями Київської області у вирішенні своїх нагальних економічних і соціальних проблем.

Підсумки форуму в середу на прес-конференції в Києві підбив керівник громадської організації "Крымская диаспора" Анатолій Засоба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це вже п'ятий форум, який проводить у Києві громадська організація "Крымская диаспора", але вперше в центрі уваги були не стільки проблеми внутрішньо переміщених осіб з Криму і сходу України, скільки питання розвитку громад міста Києва і Київської області", - розповів Засоба.

За його словами, це перший форум, коли слова "переселенці" не було навіть у його назві, він називався як форум соціально-економічного розвитку Київщини і на ньому обговорювалися шляхи вирішення проблем усіх, хто хотів би отримати "шанс побудувати нове життя". 

"Уперше переселенці разом з місцевою командою, місцевою владою і міжнародними організаціями, які курирують питання внутрішньо переміщених осіб України, говорили не про проблеми окремої категорії громадян - переселенців, а про наші загальні можливості в соціальному і економічному розвитку Києва і Київської області, де ми зараз маємо шанс побудувати нове життя", - підкреслив керівник "Крымской диаспоры".

Для розробки напрямів роботи, які б відкривали нові можливості як для переселенців, так і для жителів Київщини, на форумі було відкрито чотири панельні дискусії. 

"На них обговорювалися такі теми, як громадська освіта дорослих, вплив альтернативної освіти дітей на їх майбутнє, реалізація мрії про доступне житло і шлях до успіху в сфері соціального підприємництва", - повідомив Засоба.

За словами громадського діяча, не всі проблеми внутрішньо переміщених осіб з Криму і Донбасу сьогодні вирішено, "але ставлення до цієї категорії українців змінюється і це надихає".

Читайте також: У законопроект про реінтеграцію Донбасу включили Крим

Громадська організація "Крымская диаспора" була створена навесні 2014 року після окупації Криму. Сам Засоба виїхав з окупованого Криму 15 березня - за день до проведення там "референдуму про статус Криму". Кількість членів організації зросла з 2 тисяч у 2014 році до 15 тисяч на сьогодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-