Деокупація Криму і політв'язні: Умеров розповів про зустріч з Ердоганом

Деокупація Криму і політв'язні: Умеров розповів про зустріч з Ердоганом

Фото
Укрінформ
Питання про звільнення Олега Сенцова та інших політв'язнів обговорювалося на зустрічі з президентом Туреччини Ердоганом, але головним було питання деокупації Криму і повернення його до складу України.

Про це заявив  у понеділок заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу  Ільмі Умеров на прес-конференції в Укрінформі. 

"Коли ми зустрічалися з Ердоганом, ми говорили  про те, що необхідно продовжувати роботу зі звільнення інших політв'язнів і про те, що більш як 50 осіб перебувають у російських в'язницях у Криму і на материковій Росії. І як пріоритет ми з Ахтемом Чийгозом  визначили Олега Сенцова, в якого дуже великий термін і який героїчно, незломлений перебуває в застінках. Ердоган обіцяв, що займатиметься цим питанням", - сказав Умеров.

Він наголосив при цьому, що йшлося і про деокупацію Криму.   

Читайте також: На зустрічі з Ердоганом говорили про звільнення Сенцова - Умеров

"Звичайно, ми говорили ще про інші аспекти. Не лише про політв'язнів, а й про те, що деокупація Криму, повернення Криму до складу України - ця обов'язкова умова і це головне. А звільнення двох осіб - це маленький епізод", - сказав  заступник голови Меджлісу. 

 Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, незаконно засуджених окупантами в окупованому Криму, видали Туреччині. Зустріч з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом відбулася 26 жовтня. 

Умеров дав прес-конференцію в Укрінформі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-