Повернення Криму можливе лише після

Повернення Криму можливе лише після "нового" 1954 року – експерт

Укрінформ
Повернення Криму під українську юрисдикцію можливе лише після того, як у Росії розпочнеться розвінчання культу особистості Путіна, як це було у 1954 році з культом Сталіна.

Таку думку висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський під час круглого столу в Укрінформі.

"Треба сказати, що не можна випускати тему Криму... І всі за це обома руками. Але все ж таки це - різні ситуації. Якщо з приводу Донбасу ми маємо можливість якимось чином впливати на неї, то в Криму – ні. Там зосереджене таке угруповання військ РФ, що не лише Україна, а й більш потужні держави не мають можливості на це вплинути. Це треба усвідомлювати", - сказав він.

Водночас експерт зазначив: це зовсім не означає, що потрібно припинити усі зусилля з повернення Криму.

Читайте також: Україні передали документ про моніторинг ЮНЕСКО в окупованому Криму

"Це говорить про те, що, проводячи активну інформаційну, політичну, економічну, юридичну роботи з відновлення суверенітету над Кримом, треба усвідомлювати, що він не повернеться до України раніше, ніж (настане) новий 1954 рік, тобто - коли почнеться кампанія боротьби з культом особистості Путіна. А 1954 рік - це початок кампанії боротьби з культом особистості Сталіна", - переконаний Сунгуровський.

Він зауважив, що до того моменту проімперські сили в РФ "не дадуть нам змоги взагалі говорити про повернення Криму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-