Німецька DHL стверджує, що не порушує санкцій, працюючи у Криму

Німецька DHL стверджує, що не порушує санкцій, працюючи у Криму

Ексклюзив
Укрінформ
Німецька логістична компанія DHL стверджує, що не порушує міжнародного законодавства, працюючи у окупованому Криму.

Про це йдеться у відповіді компанії на запит Укрінформу.

"Будучи компанією зі штаб-квартирою у ЄС, але із операційними структурами у понад 220 країнах та територіях, DPDHL (Deutsche Post DHL) надає послуги у Криму відповідно до законодавства ЄС, а також відповідних місцевих законів та нормативних актів", - заявив керівник відділу щодо зв'язків із пресою, корпоративних комунікацій та відповідальності Клаус Корфмахер.

За його словами, через складну політичну та правову ситуацію, пов'язану із Кримом, політика DPDHL Group є "своєрідною" у тому, що стосується типу обслуговування та осіб, які беруть участь. "DHL Express дотримується чинного законодавства при наданні послуг обмеженої доставки до Криму", - підкреслив Корфмахер, додавши, що Deutsche Post на даний час послуг доставки до Криму не пропонує.

"Політика DPDHL полягає у дотриманні ухваленого торгового законодавства у нашій глобальній мережі пошти і логістики", - сказав офіційний представник компанії.

Читайте також: Німецькі логісти DHL досі працюють в окупованому Криму

За коментарем агентство звернулося у зв'язку з тим, що компанія продовжує працювати на півострові, інформація про що міститься на її російськомовному сайті. При цьому українська версія сайту компанії DHL не видає інформації про свою діяльність та пункти обслуговування на території окупованого Криму.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у окупованому Росією Криму німецька логістична компанія DHL продовжує надавати свої послуги через "партнерські пункти обслуговування" у Керчі, Севастополі та Сімферополі.

DHL - німецька міжнародна компанія, один із лідерів світового логістичного ринку. Була заснована 1969 року для транспортування документів між Сан-Франциско та Гонолулу, проте незабаром поширила свою діяльність на весь світ. Наразі входить до складу Групи компаній Deutsche Post DHL. Штаб-квартира компанії розташована у Бонні (Німеччина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-