МЗС обурені черговими спробами залякування в окупованому Криму

МЗС обурені черговими спробами залякування в окупованому Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговими незаконними обшуками та затриманнями в тимчасово окупованій Росією Автономній Республіці Крим і вимагає від Росії припинити беззаконня.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговими незаконними обшуками та затриманнями в тимчасово окупованій Росією Автономній Республіці Крим", - йдеться у повідомленні.

У МЗС нагадали, що вранці 8 листопада російська окупаційна влада затримала місцевого активіста та фотографа Сейтумера Сейтумерова, провела серію незаконних обшуків у містах Бахчисарай, Старий Крим, селищах Зарічне та Кіровське. На переконання українського закордонного відомства, така нова хвиля репресій свідчить про продовження Кремлем послідовного й цілеспрямованого тиску на членів громадського об'єднання родичів незаконно затриманих в Криму громадян України, активістів та адвокатів "Кримська солідарність".

"Утиски проти "Кримської солідарності" - це спроба залякати тих, хто допомагає родинам незаконно ув'язнених в окупованому Криму та, незважаючи на погрози російської окупаційної влади, об'єктивно висвітлює репресивну політику Кремля на півострові", - зазначає прес-служба МЗС.

Читайте також: У затриманих кримських татар намагалися силоміць взяти зразки ДНК

У Міністерстві нагадали, що першою хвилею переслідувань проти "Кримської Солідарності" стали арешти Тімура Ібрагімова, Марлена Асанова, Мемета Белялова, Ернеста Аметова, Сервера Зекірьяєва та Сейрана Салієва в м.Бахчисарай 11 жовтня 2017 року.

"Кремль використовує цинічні методи, щоб примусити активістів і родичів українських політв'язнів мовчати і відмовитися від ініціатив солідарності та взаємодопомоги. У тимчасово окупованому Росією Криму немає права на свободу слова та мирних зібрань. Відчуваючи свою слабкість, російські окупанти бояться, що правда про злочини РФ в Криму, за які обов'язково доведеться відповідати, поширюється за межі півострова", - наголосили в зовнішньополітичному відомстві.

У зв'язку з цим МЗС вимагає від Росії припинити беззаконня на тимчасово окупованій території України та забезпечити безперешкодний доступ міжнародних моніторингових місій до Кримського півострова.

Україна також закликає міжнародне співтовариство засудити масові порушення прав людини та основних свобод в тимчасово окупованому Росією Криму, виступити на захист мешканців Криму, які страждають від репресій російської окупаційної влади, та посилити тиск, у т.ч. санкції, проти держави-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-