В окупованому Криму прокотилася нова хвиля обшуків

В окупованому Криму прокотилася нова хвиля обшуків

Укрінформ
Сьогодні, 8 листопада, в окупованому Криму силовики провели обшуки у низки кримськотатарських активістів.

Про це повідомляє група "Кримська солідарність" у Facebook.

Як зазначається, у Бахчисараї окупанти прийшли до громадського активіста і працівника - Сейтумера Сейтумерова. Він працює адміністратором в кафе "Салачик", власником якого є затриманий 11 жовтня Асанов Марлен.

Як зазначив один з активістів, обшук в будинку Сейтумера це послідовний і цілеспрямований тиск на активістів "Кримської солідарності" з метою змусити мовчати про те, що відбувається в Криму.

Стало відомо також про обшуки в Алімдара (Руслана) Бєлялова в місті Старий Крим. Він є активним учасником спільноти "Кримська солідарність". Раніше Бєлялов вже отримував адміністративний штраф за свою активну позицію і освітлення реальних подій в Криму.

Як повідомляється, силовики вилучили в активіста телефони на експертизу, його самого не затримували.

Читайте також: У Криму кількість політв’язнів Кремля сягнула 57

Повідомляється про обшуки в Сімферопольському районі, у селищі Зарічне в будинку Ельдара Кантемірова. Пізніше у спільноті "Кримська солідарність" зазначили, що "Кантеміров залишається вдома, а силовики їдуть".

Згідно з повідомленням, окупанти затримали п'ятьох осіб.

"П'ятьох працівників громадського харчування, які працевлаштовані у Алімдара Бєлялова доставили в райвідділ "для бесіди". ПІБ уточнюємо",  - йдеться в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-