Справа

Справа "Хізб ут-Тахрір": адвокат Сайфуллаєва вважає, що на його підзахисного тиснуть

Укрінформ
Кримський адвокат Едем Семедляєв, який відвідав у колонії м. Омутнінська Кіровської області Ферата Сайфуллаєва, вважає, що на його підзахисного тисне адміністрація колонії.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Він (Ферат Сайфуллаєв - ред.) наразі перебуває у приміщенні камерного типу за, нібито, порушення. За його словами, ніякого порушення не було. Таким чином усіх людей, які за такими статтями сидять, утримують у таких місцях. Це робиться для того, щоб вони не спілкувалися, щоб у них було багато порушень, щоб вони не могли подати на УДЗ (умовно-дострокове звільнення) і просто чинити тиск", - повідомив Семедляєв.

За його словами, Сайфуллаєву у колонії дають максимальний термін покарання за дрібні порушення.

"Йому дають максимальні терміни. За такі порушення зазвичай догану роблять, або два тижні утримання, максимум місяць дають. Йому відразу півроку. Першого разу у нього нібито сім-карту знайшли, і ось зараз, вдруге, він нібито порушив порядок", - розповів адвокат.

Він поскаржився, що захист не може оперативно реагувати на подібні дії адміністрації колонії через великі відстані.

Раніше повідомлялося, що Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 7 вересня 2016 року засудив трьох фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір": Ферата Сайфуллаєва, Рустема Ваїтова та Нурі Прімова до п'яти років виправної колонії загального режиму.

Читайте також: Кримський "суд" залишив під арештом фігуранта справи "Хізб ут-Тахрір"

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання усіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цієї мети і кажуть, що зазнають несправедливих переслідувань. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" в 2003 році, включивши до списку 15 об'єднань, названих "терористичними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-