Нацрада розповіла, які телеканали найчастіше висвітлюють тему окупації Криму

Нацрада розповіла, які телеканали найчастіше висвітлюють тему окупації Криму

Інфографіка
Укрінформ
За результатами моніторингу ефірів інформаційних каналів, проведеного у серпні-вересні цього року, тему окупації Криму найбільше висвітлювали «Громадське телебачення», телеканал ZIK, «Прямий», NewsOne, «5 канал» і «24 канал».

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський під час прес-конференції «Моніторинг ефіру інформаційних телеканалів щодо висвітлення тем АТО та окупації Криму», що відбулася 31 жовтня в Укрінформі.

«Якщо частка ефірів інформаційних телеканалів, присвячених темі АТО, ситуації в Донецькій і Луганській областях, за результатами тижневих моніторингів, становить 8,4%, то середня частка тижневого ефіру щодо теми Криму – узагалі 2,2%. В обох випадках таких показників замало як для країни, яка несе тягар війни та бореться за повернення окупованих територій... Загальний обсяг контенту за темою окупації Криму в ефірі десяти інформаційних телеканалів становить 36,5 години. В ефірі шести телеканалів частка новин та інформації про Крим перевищує 1% від власного тижневого ефіру. Це такі телеканали, як «Громадське телебачення» (6,6%), ZIK (3,7%), «Прямий» (3,5%), NewsOne (2,7%), «5 канал» (2,5%), «24 канал» (1,1%). При цьому на «Громадському телебаченні» взагалі зробили окремий проект, який називається «Громадський Крим». Інші телеканали мають значно менший показник», – пояснив Костинський.

Читайте також: Нацрада назвала п’ятірку телеканалів-лідерів за висвітленням теми АТО

Водночас найширше висвітлювались підтеми «Поточна ситуація на території окупованого Криму» (10,7%), «Стан і перспективи реінтеграції Криму» (4,9%) і «Переслідування громадян України в Криму, політв’язні» (4,7%).

«Окремою темою нашого дослідження стала передача Вахтанга Кіпіані, яка присвячена історії Криму. Вона становить 1,5% від тижневого ефіру», – уточнив Костинський.

Як повідомляв Укрінформ, моніторинг щодо висвітлення тем АТО та окупації Криму охопив ефір десяти інформаційних телеканалів: «Громадське телебачення», «Еспресо», «ПравдаТУТ», «Прямий», NewsOne, NewsNetwork, ZIK, «5 канал», «24 канал» і «112 Україна». Обсяг моніторингу кожного телеканалу становив 168 годин (тижневий ефір) упродовж серпня-вересня 2017 року. До тем АТО та окупації Криму зараховані всі передачі, окремі сюжети, документальні та художні фільми, соціальна реклама та інший контент на ці теми, розміщений у телевізійному ефірі інформаційних телеканалів.

Серед інформаційних каналів тему АТО протягом серпня-вересня найкраще висвітлювали телеканали «Прямий», «Еспресо» та «5 канал», «112 Україна» та «24 канал».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-