Сенцов за ґратами написав п'ять сценаріїв - режисер Сеїтаблаєв

Сенцов за ґратами написав п'ять сценаріїв - режисер Сеїтаблаєв

Укрінформ
Перебуваючи в ув'язненні в Росії, український політв'язень, режисер, кримчанин Олег Сенцов продовжує професійну діяльність.

Про це на презентації книги "Олег Сенцов" розповів кримськотатарський актор і режисер Ахтем Сеїтаблаєв, повідомляють "Крим. Реалії".

“Він використовує цей час (ув'язнення. – Ред.) і створив уже п'ять сценаріїв. Я сподіваюся, що дуже скоро він повернеться і зніме фільми за своїми сценаріями", - сказав колега Сенцова.

Читайте також: Чийгоз та Умеров відвідали презентацію книги про Олега Сенцова

Книга «Олег Сенцов» складається зі спогадів людей, які добре знають Сенцова, з уривків його книг і сценаріїв до фільмів, а ще витягів з протоколів допитів свідків, що проходять у його справі. У книзі багато фотографій – з домашнього архіву і з залу суду.

Як стало відомо 13 жовтня, Олега Сенцова доправили до колонії суворого режиму в російському місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком затримали окупаційні спецслужби в Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові.

В серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-