Умеров і Чийгоз уже в Анкарі, їх зустрічає український посол

Умеров і Чийгоз уже в Анкарі, їх зустрічає український посол

Укрінформ
Літак зі звільненими представниками Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом та Ільмі Умеровим, уже приземлився в Анкарі.  Їх зустрічатиме посол України та сприятиме їх перебуванню в Туреччині.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Президента Святослав Цеголко.

"Літак із громадянами України Ільмі Умеровим та Ахтемом Чийгозом приземлився в Анкарі. За дорученням Президента України їх зустрічатиме наш посол та сприятиме їх перебуванню в Туреччині",  - йдеться у повідомленні.

Раніше у середу лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив, що представників Меджлісу кримськотатарського народу Чийгоза й Умерова, засуджених в окупованому Криму, видали турецькій стороні. За його словами, Чийгоза й Умерова спочатку привезли у Сімферополь, потім літак забрав їх в Анапу, звідки вирушив в Анкару.

Джемілєв додав, що цей обмін став можливим завдяки домовленостям, досягнутим під час візиту президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана в Україну.

Читайте також: Чийгоз та Умеров незабаром будуть у Києві - Джапарова

Адвокат Микола Полозов  заявив, що українських політв'язнів Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова було звільнено від кримінального переслідування. За його словами, це  - "закономірний результат титанічних зусиль, успішно проведеної юридичної, політичної і дипломатичної роботи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-