У Петербурзі та Москві пройшли пікети на підтримку кримських татар

У Петербурзі та Москві пройшли пікети на підтримку кримських татар

Фото
Укрінформ
Громадські активісти Петербурга та Москви провели щомісячну серію пікетів на підтримку кримських татар увечері 18 жовтня (на згадку про депортацію кримських татар 18 травня 1944 року).

Про це повідомляється у фотозвітах про пікети на аккаунті "Стратегія-18. Петербург на підтримку кримських татар" у Facebook.

"#FreeCrimeanTatars 18.10.2017 р. у Санкт-Петербурзі пройшли пікети на підтримку кримських татар у рамках "Стратегії-18", - повідомляє координатор акції Ольга Смірнова.

У ході пікетів, проведених у самому центрі міста, нагадувалося про неправосудні вироки Ільмі Умерову та Ахтему Чийгозу, "справу 26 лютого" загалом, а також перераховувалися інші приклади репресій, зокрема недавні арешти і обшуки, поліцейські облави у Бахчисараї. На багатьох плакатах було детальне пояснення історії репресій проти кримських татар, починаючи з депортації 1944 року.

Пікети на підтримку кримських татар у Росії

Останні кілька місяців пікети у рамках Стратегії-18 проходять і в Москві, так само у самому центрі - на Тверській вулиці. Активісти тримали в руках плакати з вимогою припинити переслідування кримських татар, звільнити Ахтема Чийгоза, Володимира Балуха, фігурантів "справи Олега Сенцова" та інших кримчан.

Читайте також: Кримські татари біля "суду" роздавали стиглі гранати

У розмовах з перехожими активісти в обох столицях пояснювали, що мета їхньої акції - "не дозволити забути про геноцид кримськотатарського народу радянського минулого, що так і не отримав належної оцінки, а також - висловити свій протест проти брехні та терору відносно кримських татар сьогодні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-