Порошенко категорично відкидає твердження про Крим як

Порошенко категорично відкидає твердження про Крим як "завершену справу"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко категорично відкидає твердження тих, хто каже про Крим як про "завершену справу".

На цьому глава держави наголосив, виступаючи на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я рішуче відкидаю твердження тих, хто каже про Крим як про "завершену справу". Ця трибуна була створена не для закликів про умиротворення. Як і не для закликів торгуватися територіями за гроші, нафту чи газ. Ця трибуна була створена для захисту наших основ, наших цінностей та наших принципів, та, найголовніше, для їх захисту у разі необхідності. Така необхідність настала сьогодні", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що Росія намагається використовувати проти демократичної спільноти її ж здобутки.

"У 1950 році Уїнстон Черчилля, ідейний батько Ради Європи, звернувся до цієї Асамблеї на тлі загрози, що постала перед демократичною Європою від Радянського Союзу. Він зазначив, що Москва має "великі можливості для створення неприємностей". З урахуванням обставин, він сказав дуже важливу річ для перспектив цієї Асамблеї. Я цитую: "Або ми доведемо своє значення, вагу та цінність для Європи, або ми зазнаємо поразки", - заявив Президент України. 

Він додав, що сьогодні Москва підштовхує Європу до тієї ж реальності, яка так хвилювала Уїнстона Черчилля майже 70 років тому.

Читайте також: Прем’єр Чехії: промова Земана у ПАРЄ суперечить зовнішній політиці країни

"Саме тому, запорукою нашого успіху залишається збереження та зміцнення нашої єдності, солідарності та стійкості.  Лише на основі поваги суверенітету та територіальної цілісності України ми можемо досягти миру та стабільності в Європі. Україна, як вірю, і всі в цьому залі, прагне миру. Я, як глава держави, хочу миру для України та Європи", - наголосив Порошенко.

Як повідомлялося, раніше президент Чехії Земан заявив на засіданні ПАРЄ, що вважає втрату Україною Криму "завершеною справою" та пропонує владнати її, надавши Україні матеріально-фінансову компенсацію. Земан відомий своєю проросійською позицією і прихильністю до президента Росії Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-