Ердоган розповів про зусилля з підтримки ув’язнених кримських татар

Ердоган розповів про зусилля з підтримки ув’язнених кримських татар

Укрінформ
Туреччина вдається до різних заходів з метою звільнення кримських татар, які наразі ув’язнені в російських тюрмах, і з часом результат цих зусиль буде.

У цьому запевнив Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час спільної з Президентом Петром Порошенком прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми зараз намагаємося вжити будь-яких заходів стосовно наших братів-кримських татар, які перебувають в ув’язненні. Я думаю, з часом ми отримаємо результат цих зусиль. Ми слідкуємо за цією ситуацією. І позиція Туреччини стосовно Криму взагалі в цих питаннях як на національному, так і на міжнародному рівні відома”, - зазначив Ердоган.

Водночас глава Української держави зауважив, що на переговорах президентів України і Туреччини тема деокупації Криму і захисту прав кримськотатарського народу, який знаходиться під утиском окупаційної влади, була однією з ключових.

Читайте також: ЮНЕСКО може ввести прямий моніторинг у Криму

За його словами, було обговорено також і координацію дій зі звільнення Ахтема Чийгоза, Ільмі Умерова та інших представників Меджлісу, які зараз, “не скоївши жодного злочину, крім того, що вони є кримськими татарами й українцями”, є політичними заручниками і знаходяться у в’язницях РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-