"Український диверсант" Євген Панов написав листа з в'язниці

Документ
Укрінформ
Політв'язень Євген Панов, якого заарештувала ФСБ в серпні 2016 року, написав нового листа.

Про це повідомив брат Євгена Ігор Котелянець у Фейсбуці

"Я очень благодарен всем за поддержку, и когда, как говорится "находит грусть", я перечитываю письма, которые приходили мне в Лефортово и как бы заряжаюсь от них. Особенно сейчас, когда я "благополучно" изолирован от всей информации, ни радиоточки, ни газет, не говоря уже за телевизор. Я не знаю, когда все это закончится, но если не верить, тогда незачем жить…", - пишет Панов.

Нагадаємо, що російська ФСБ затримала Панова в серпні 2016 відразу після перетину адмінкордону з Кримом. За версією захисту, це сталося відразу після того, як Панов перетнув адмінкордон із півостровом.

Слідчі Нацполіції відкрили кримінальне провадження за фактом викрадення Панова.

У так званій "справі українських диверсантів" правозахисники виявили величезну кількість процесуальних порушень. Вона включає в себе кілька кримінальних справ, водночас статті, за якими обвинувачують затриманих українців, у кожній справі різні.

Читайте також: Справа "українських диверсантів": Захтея запроторили в карцер

Всього, за даними Кримської правозахисної групи, у 2016 році було затримано 9 осіб: Євген Панов, Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Присич, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Володимир Дудка, Гліб Шаблій, Олексій Стогній.

У лютому 2017 року громадян України Євгенія Панова і Андрія Захтея, яких російська влада звинувачують в підготовці терактів на території Криму, етапували з московського СІЗО "Лефортово" на окупований півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-