Кримські татари Канади вимагають звільнити Умерова

Кримські татари Канади вимагають звільнити Умерова

Укрінформ
Кримськотатарська діаспора Канада засудила політично мотивоване рішення Сімферопольського суду стосовно позбавлення волі Ільмі Умерова.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив президент Канадської асоціації кримських татар Рустем Ірсай.

«Канадська асоціація кримських татар вважає це рішення політично мотивованим та злочинним. Судовий процес Ільмі Умерова є прикладом ксенофобії стосовно корінного населення Криму і намагання залякати кримських татар. Це несправедливе рішення спрямоване проти усіх, хто висловлює незгоду із незаконними діями Росії на півострові», - сказав Ірсай.

Читайте також: Україна висловила рішучий протест у зв'язку з цинічним вироком Умерову

Він закликав Кремль негайно звільнити Умерова та інших політичних в'язнів і звернувся до канадських владних структур із проханням посприяти цьому.

«Ми закликаємо канадський уряд, міжнародну спільноту та міжнародні правозахисні організації збільшити тиск на РФ та окупаційну владу Криму з метою припинення політичних переслідувань та скасування попередніх судових рішень», - наголосив президент КАКТ.

Читайте також: Фейгін розповів про подальші плани адвокатів Умерова

Нагадаємо: підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд у середу, 27 вересня, виніс вирок у справі одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова. Йому присудили покарання у вигляді двох років колонії-поселення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-