Фейгін розповів про подальші плани адвокатів Умерова

Фейгін розповів про подальші плани адвокатів Умерова

Ексклюзив
Укрінформ
Марк Фейгін повідомив про подальші дії команди адвокатів заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова у зв'язку з оскарженням його вироку.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

«Завтра рано-вранці мій колега Едем Смедляєв подасть так звану коротку скаргу за вироком Ільмі Умерова. А протягом десяти днів нам потрібно подати велику, грунтовнішу скаргу. Але тут проблема в тому, що текст вироку на руки нам поки так і не видали. Обіцяють зробити це в понеділок. Подивимося», - сказав Фейгін.

Далі, за його словами, протягом 1-2 місяців «Верховний суд Криму» призначить термін засідання для розгляду скарги. В разі відмови в апеляції протягом 6 місяців потрібно буде подати заяву в ЄСПЛ. «Розглядаються варіанти, звідки подавати скаргу в ЄСПЛ. Швидше за все - з України. І не лише тому, що згідно з міжнародними законами Крим вважається частиною України, але і тому, що це спрощує проходження документів в Європейському суді. Представники Росії там гальмують цей процес», - зазначив адвокат.

Читайте також: Україна висловила рішучий протест у зв'язку з цинічним вироком Умерову

Сьогодні, 27 вересня, «суд» засудив Ільмі Умерова до 2 років колонії-поселення і 2 років заборони публічної діяльності. Як відомо, спочатку російський прокурор вимагав для Умерова м'якіше покарання з умовним терміном.

У 2016 році слідчі ФСБ Росії порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу. Його звинуватили за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму). Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, примусова судово-психіатрична експертиза Ільмі Умерова викликали сильний суспільний і міжнародний резонанс. Сам він назвав порушену проти нього кримінальну справу політично мотивованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-