Глава Меджлісу хоче почути від Волкера план порятунку Умерова

Глава Меджлісу хоче почути від Волкера план порятунку Умерова

Укрінформ
Міжнародна спільнота, зокрема США, має перейти до конкретних дій, щоб зупинити Путіна в його репресіях проти кримських татар.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час прес-конференції в Укрінформі.

"Єдине, що може врятувати Ільмі Умерова, інших політв'язнів, - це просто зараз чітке слово міжнародних інституцій і політиків міжнародного рівня, які уповноважені на участь у вирішенні питань розв'язання всіх наслідків війни Росії проти України... Або ви можете висловити глибоке занепокоєння, або здійснити конкретні дії, які дійсно зможуть хоча б зупинити Путіна в його репресіях проти кримських татар", - наголосив Чубаров.

Водночас він засудив зустріч спецпредставника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера з помічником президента Росії Владиславом Сурковим і зажадав почути від нього, як порятувати Умерова. 

Читайте також: Умеров про вирок: За ці два роки від окупантів у Криму нічого не залишиться

"Нам абсолютно не цікаві розмірковування Волкера про те, хто є більшим архітектором війни проти України - Путін чи Сурков. Я сподіваюся, що ви (журналісти - ред.) доведете до Курта Волкера те, що зустріч із Сурковим, який є одним із безпосередніх  планувальників вторгнення російських військ до Криму, на тлі того, що вбивають Ільмі Умеров - це є просто потурання вбивцям. Для нас вони всі однакові - Путін, Сурков, Шойгу, - бо вони вбивають кримських татар. Я думаю, що спеціальний представник державного департаменту США по Україні має не просто засудити (окупацію Криму - ред.), а сказати, що він буде робити для того, щоб нам врятувати Ільмі Умерова... Я по-іншому участь міжнародної спільноти у ситуації, яка складається в Криму і навколо Криму, не бачу", - підкреслив Чубаров.

Як повідомлялося, Сімферопольський районний "суд" в окупованому Криму ухвалив вирок стосовно Умерова - два роки колонії-поселення і два роки заборони публічної діяльності. Раніше обвинувачення вимагало для Умерова умовний вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-