Порятунок Умерова стане перевіркою дієвості групи друзів Криму - Чубаров

Порятунок Умерова стане перевіркою дієвості групи друзів Криму - Чубаров

Укрінформ
Питання порятунку Ільмі Умерова та інших політичних в'язнів у Криму є справою міжнародних інституцій, а також створюваної з ініціативи Петра Порошенка групи друзів деокупації Криму.

На цьому наголосив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства. 

"Є питання, на які ми, кримські татари, не зобов'язані самі шукати відповідь, бо ця відповідь може бути лише колективною. Зараз створюється група друзів деокупації Криму. Деякі провідні політики вже оголосили, що вони вступають в цю групу. Я кажу публічно: якщо вже така група створюється, то питання порятунку Ільмі Умерова може бути одним з питань, що тестуватиме цю групу. Путін віддав наказ, щоб вбити Ільмі, бо це - не рішення окупаційного суду в Сімферополі, це не рішення цих суддів-зрадників, колишніх українських суддів, вони оголосили те, що було їм надіслано з Москви. Бо їм треба зробити все для того, щоб розчавити кримських татар і змусити їх залишати свою батьківщину", - зазначив Чубаров. 

Читайте також: Умеров про вирок: За ці два роки від окупантів у Криму нічого не залишиться

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня Петро Порошенко під час виступу на засіданні Генасамблеї ООН звернувся до країн-членів ООН із ініціативою створити міжнародну групу друзів українського Криму.

27 вересня підконтрольний Кремлю суд у Криму засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення, заборонивши йому на два роки громадську діяльність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-