Путін санкціонував вирок на вбивство Умерова - Чубаров

Путін санкціонував вирок на вбивство Умерова - Чубаров

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін санкціонував вирок на вбивство заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, коментуючи на своїй сторінці в Facebook вирок, винесений Умерову "судом" в окупованому Криму.

"Президент Росії Путін санкціонував вирок на вбивство заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова", - написав він.

Чубаров зазначив, що, засудивши Умерова до 2 років поселення в колонії, окупаційний російський суд, по суті, "засудив Ільмі Умерова до смерті, оскільки поміщення людини, що страждає хворобою Паркінсона в прогресуючій формі, гіпертонією і цукровим діабетом, означає ніщо інше, як позбавлення людини елементарної медичної допомоги і підтримки рідних".

Читайте також: МЗС закликає світ посилити тиск на РФ заради звільнення Умерова

"Оголошене окупаційним російським судом рішення по відношенню до заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова є ще одним свідченням посилення репресій проти кримськотатарського народу, здійснюваних російською окупаційною владою Криму", - підкреслив Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня "суд" в окупованому Криму засудив Умерова до двох років колонії-поселення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-