Умерова засудили до двох років колонії-поселення

Умерова засудили до двох років колонії-поселення

Фото
Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд у середу, 27 вересня, виніс вирок у справі одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова. Йому присудили покарання у вигляді двох років колонії-поселення.

Про це в Twitter повідомив адвокат Микола Полозов.

"Російський суд у Криму засудив Ільмі Умерова до 2 років колонії-поселення і 2 років заборони публічної діяльності", - написав він.

Як повідомляють Крим.Реалії, оголошення вироку в суді почалося раніше, без присутності адвоката Ільмі Умерова Марка Фейгіна та захисника Олександра Подрабінека.

Судове засідання у справі Ільмі Умерова у Сімферополі / Укрінформ

Перед судовим засіданням адвокат Ільмі Умерова сподівався на те, що оприлюднена 25 вересня доповідь Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації в анексованому Криму може вплинути на пом'якшення вироку його підзахисному.

Російський прокурор запросив покарання для Ільмі Умерова у вигляді 3 років і 6 місяців позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном на 3 роки і забороною на три роки займатися публічною і викладацькою діяльністю.

У 2016 році слідчі ФСБ Росії порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу. Його звинувачують за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму). Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, примусова судово-психіатрична експертиза заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова викликали сильний громадський і міжнародний резонанс.

Читайте також: Умеров каже, що його влаштує лише виправдувальний вирок

7 червня 2017 року підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд розпочав розгляд справи Умерова по суті.

Ільмі Умеров вважає порушену проти нього кримінальну справу політично мотивованою.

Фото: facebook.com/ayshe.umerova

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-