Вирок Чийгозу політично мотивований - правозахисники

Вирок Чийгозу політично мотивований - правозахисники

Укрінформ
Група моніторингу прав національних меншин (The National Minority Rights Monitoring Group) зробила заяву щодо восьмирічного вироку заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу, назвавши його політично мотивованим.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті організації в Facebook.

"Група моніторингу прав національних меншин констатує, що обвинувальний вирок політично мотивований", - заявили в National Minority Rights Monitoring Group, наголосивши, що рішення "суду" засноване на помилкових свідченнях.

Як вважають в організації, справа Чийгоза "є яскравою ілюстрацією правового нігілізму і цинізму окупаційної влади".

Автори заяви вимагають припинити політичні переслідування в Криму, скасувати вирок і негайно звільнити Чийгоза та інших політв'язнів.

"Ми закликаємо міжнародну спільноту посилити тиск на Російську Федерацію і де-факто владу Криму і для того, щоб домогтися припинення політичних переслідувань і перегляду раніше винесених судових рішень. Як невідкладні заходи ми закликаємо зробити можливою роботу українських і міжнародних моніторингових та правозахисних місій в Криму . Ми вимагаємо скасування вироку і негайного звільнення Ахтема Чийгоза та інших політв'язнів", - йдеться в заяві.

Читайте також: Україна висловила РФ рішучий протест через вирок Чийгозу

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 11 вересня, в окупованому Криму так званий суд виніс вирок заступнику Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу - вісім років колонії суворого режиму.

Чийгоза затримали у січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема з партії "Русское единство". Російська влада анексованого Криму звинуватила Чийгоза в організації масових заворушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-