Джемілєв розповів, кого треба вважати колабораціоністом в окупованому РФ Криму

Джемілєв розповів, кого треба вважати колабораціоністом в окупованому РФ Криму

Укрінформ
У Верховній Раді України поки що немає загальної концепції щодо закону про заборону колабораціонізму, але робота над даним питанням у парламенті наразі триває.

Про це поінформував на прес-конференції в Херсонській облдержадміністрації лідер кримськотатарського народу, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв, який у понеділок прибув в область з робочим візитом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загальної концепції (щодо закону про колабораціонізм - ред.) поки що немає. Але над цим працюють", - сказав Джемілєв.

Читайте також: Джемілєв розповів про "схеми" з українським безвізом у Криму

Він також розповів, кого треба вважати колабораціоністом в окупованому Росією Криму, а кого ні. "Ми можемо твердо сказати, що ті люди, які, скажімо, бюджетники, працюють на бюджетній основі на різних посадах, працюють на забезпечення життєдіяльності, забезпечення благополуччя людей, які знаходяться на окупованій території, ми їх не розглядаємо як колабораціоністів. Інша справа, якщо вони беруть там участь, скажімо, у каральних діях, які грубо порушують права наших громадян на окупованій території - по відношенню до них, звичайно, буде застосовано термін "колабораціонізм" із відповідними санкціями", - заявив Джемілєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-