Адвокат Умерова: У суді боремося за те, щоб все обмежилося штрафом

Адвокат Умерова: У суді боремося за те, щоб все обмежилося штрафом

Укрінформ
Захист заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова має шанси добитися умовного строку або взагалі тільки штрафу.

Таку думку його адвокат Марк Фейгін висловив в інтерв'ю Укрінформу.

"Те, що вирок у суді у справі Умерова в результаті буде обвинувальний, сумнівів немає. У російському правосудді у політичних справах інакше бути не може. Але ми боротимемося за те, щоб строк був умовний. І, можливо, навіть справа взагалі обмежилася штрафом. Шанси на це є", - сказав він.

Читайте також: Захист Умерова домігся долучення експертизи, що доводить його невинуватість

Як відомо, російська влада після виступу Ільмі Умерова на телеканалі АТR із заявою про те, що Крим - це Україна, звинуватила його у «закликах до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ, вчинених з використанням засобів масової інформації та інформаційно-телекомунікаційних мереж (включаючи мережу Інтернет)». Кримінальну справу проти Умерова було порушено 12 травня 2016 року.

На засіданні суду 16 серпня адвокат Марк Фейгін добився залучення до матеріалів справи рецензії лінгвістів, яка вказує на істотні помилки в експертизі і перекладі стенограми відеозапису прямого ефіру, за висловлювання в якому і судять Умерова.

Інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте найближчим часом на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-