Дружина заарештованого у Криму Лимешка заявляє про його невинуватість

Дружина заарештованого у Криму Лимешка заявляє про його невинуватість

Укрінформ
Дружина затриманого в анексованому Криму Геннадія Лимешка заявила про його невинуватість.

Про це Ірина Лимешко розповіла у коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії

«Інформацію про його затримання побачила по телебаченню. Він не винен. Більше я нічого не можу сказати», – зазначила жінка.

За словами матері затриманого українця Римми Рижкової, востаннє її син виходив на зв’язок зі своєю дружиною 9 серпня. Вона додала, що Геннадій із травня цього року перебував у Маріуполі.

«Він поїхав з дому в травні цього року в Маріуполь на роботу. Дзвонив дуже рідко, частіше писав. Тільки всі переговори були на домашню тематику. У нього тут маленька дитина, немає ще й року. Дитина хворіє, він і поїхав на заробітки до Маріуполя», – розповіла Рижкова.

Читайте також: Лимешко заїхав до Криму, але без тротилу – прикордонники

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня ФСБ Росії заявила про затримання в Криму "агента Служби безпеки України", який "намагався пошкодити лінію електропередачі і планував інші диверсії". ФСБ також назвала прізвище затриманого - Геннадій Лимешко.

В СБУ назвали черговою провокацією Росії затримання "українського диверсанта" в окупованому Криму. У спецслужбі вважають, що подібні фейкові новини потрібні російським спецслужбам для залякування населення півострова.

Раніше Лимешко нібито зізнався, що отримав наказ "підрізати електростовп". "Зізнання" було показано на відео від Центру громадських зв'язків ФСБ. З відеозапису також випливає, що у затриманого вилучені ручна пилка, мотузка, фотоапарат, одна граната і тротилові шашки. Спецслужба також продемонструвала український паспорт затриманого, уродженця Харківської області 1992 року народження.

Суд в Криму заарештував затриманого ФСБ українця на два місяці.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-