Більшу частину затриманих у Сімферополі пікетувальників відпустили

Більшу частину затриманих у Сімферополі пікетувальників відпустили

Укрінформ
Частину активістів, які вийшли 14 серпня в Сімферополі на одиночні пікети, щоби підтримати арештованого раніше за одинокий пікет Сервера Караметова, і були затримані російськими силовиками, відпустили.

Про це повідомляє Крим.Реалії. 

Із Залізничного райвідділу поліції відпустили трьох затриманих: Сейтумера Сейтумерова, Олександра Дьячкова й Селіма Тейфукова. На четвертого – літнього активіста Ярікула Давлатова – складали адмінпротокол. Очікується, що його повезуть до Залізничного райсуду Сімферополя.

За інформацією адвоката Едема Семедляєва, всіх затриманих раніше пікетувальників відпустили і з Київського райвідділу. Активісти в соцмережах опублікували відео з випущеним літнім активістом Османом Аблаєвим, якого затримали за одиночний пікет біля кримського главку МВС Росії.

Також відпустили всіх активістів із Центрального райвідділу поліції, включно із правозахисником Лілією Гемеджі. Відео про це опублікувала "Кримська солідарність".

Адвокат Джеміль Темишев, який захищав затриманих у Центральному райвідділі поліції, повідомив, що вдалося переконати силовиків не складати на них адмінпротоколи.

За останніми даними кримських активістів, було затримано дев'ять осіб.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International напередодні закликала російську владу негайно звільнити Сервера Караметова.

Як уже повідомляв Укрінформ, щоб підтримати заарештованого російськими окупантами за одиночний пікет у Криму 76-річного кримського татарина Сервера Караметова, сьогодні з такими ж одиночними пікетами у Сімферополі вишли відразу кілька кримських татар похилого віку. Майже відразу їх почала затримувати російська поліція.

Читайте також: В ЄСПЛ подали майже 4 тисячі справ, пов'язаних із конфліктом на Донбасі і в Криму

Минулого тижня так званий суд в окупованому Криму присудив 76-річному кримськотатарському активісту Серверу Караметову, який страждає на хворобу Паркінсона, 10 діб адміністративного арешту за "опір співробітникам поліції" на додаток до раніше призначеного штрафу.

8 серпня російські поліцейські затримали Караметова, який вийшов із плакатом до Верховного суду Криму, в якому розглядалася справа заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. На плакаті Караметова були слова, звернені до Путіна і Аксьонова: "Наші діти не терористи! Досить звинувачувати кримських татар!"

У відповідь на звернення народного депутата України Рефата Чубарова, прокуратура АРК в Україні відкрила кримінальне провадження щодо незаконного затримання кримчанина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-