Чийгоз сьогодні виступить з останнім словом у кримському

Чийгоз сьогодні виступить з останнім словом у кримському "суді"

Політв’язні
Укрінформ
У Криму окупанти сьогодні продовжать "суд" над одним із лідерів кримських татар Ахтемом Чийгозом.

Як повідомив у Фейсбуці адвокат в'язня Микола Полозов, Чийгоз виступить із заключною промовою, після якої "судді" готуватимуть вирок.

"Захист продовжить виступ у дебатах. Також відбудеться виступ Ахтема Чийгоза із заключною промовою. Після цього суд піде в дорадчу кімнату для винесення вироку і визначить дату оголошення", - розповів він про передбачуваний перебіг засідання.

Полозов розказав, що в дебатах у справі Чийгоза виступав більше 6 годин, докладно вказав всі допущені слідством і судом порушення у справі, а також провів докладний аналіз доказів, представлених "суду" сторонами за понад рік судового слідства.

"У сухому залишку, обвинувачення базується лише на показах трьох засекречених свідків і свідченнях Эйваза Умерова, відомого своєю ненавистю до Меджлісу і особисто до Ахтема Чийгоза. Покази інших 215 осіб, допитаних за рік процесу, речові докази (понад 1000 фото і понад 350 відеофайлів), письмові докази повністю спростовують пред'явлене обвинувачення", - підсумував адвокат.

За його словами, тепер, за підсумками року судового процесу, стало очевидно, що провина за події 26 лютого 2014 року, що спричинили загибель двох осіб, лежить на членах парамілітарного формування "народне ополчення" і його керівниках - Аксьонову і Шереметі, а також ще одному учаснику "кримської весни" - Константинову, які свідомо розпалювали міжнаціональну ворожнечу щодо кримських татар, з метою отримання політичних преференцій від російської влади.

Читайте також: Адвокат Чийгоза закликав суд ухвалити виправдувальний вирок

"Ця справа - криве дзеркало, в якому патріот своєї Батьківщини на лаві підсудних, а змінили присяги чиновники відкрито глумляться над стражданням цілого народу", - підкреслив Полозов.

Як повідомлялося, російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень. Його затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема, з партії «Русское единство».

7 серпня прокуратура попросила суд призначити для Чийгоза покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років з відбуванням у колонії загального режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-