Кримську соду вивозять в Єгипет і продають в ЄС -

Кримську соду вивозять в Єгипет і продають в ЄС - "Миротворець"

Розслідування
Укрінформ
З грудня 2016 року судно "FOM" на регулярній основі завантажує продукцію Кримського содового заводу в порту Севастополя, після чого доставляє великі партії кальцинованої соди в порт Дам’єтта (Єгипет).

Про це йдеться в розслідуванні, опублікованому на сайті "Миротворець"

"Здійснюється систематичний вивіз судном "FOM" продукції Кримського содового заводу із Севастополя в порт Дам‘єтта (Єгипет), на сьогодні судно з 2000 тонн кальцинованої соди, виробленої на окупованій території, на підході до порту призначення", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що судно "FOM" (ходить під прапором Панами) занесено до чорного списку порушників кордону України 27 лютого 2015 року, коли вперше з моменту тимчасової окупації українського Криму військами країни-агресора здійснило вхід у порт Севастополь.

Читайте також: АМКУ визнав, що Ostсhem Фірташа зловживав монопольним становищем

"З грудня 2016 року судно "FOM" починає щомісяця на регулярній основі відвідувати порт Севастополь, закритий Кабінетом міністрів України для суднозаходів, де біля причалу терміналу "Південний Севастополь" у Камишовій бухті завантажується кальцинованою содою виробництва Кримського содового заводу. Кожна доставка великих партій кальцинованої соди без оформлення документів української влади здійснюється в порт Дам‘єтта, Єгипет", - йдеться в розслідуванні.

Як припускають у "Миротворці", доставлена судном "FOM" сода не споживається в Єгипті, а запаковується в контейнери і на контейнеровозах переправляється в інші місця. "Є у нас інформація, що побічно вказує на одну з країн ЄС як споживача цього товару, який прямо заборонений санкціями США", - підкреслюється в розслідуванні.

Водночас зазначається, що єгипетський уряд ознайомлений з цією ситуацією, "яка, безумовно, виходить за рамки бізнесу, зачіпає міжнародні відносини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-