Чийгоз на першому допиті розповів про передумови подій 25 і 26 лютого - Полозов

Чийгоз на першому допиті розповів про передумови подій 25 і 26 лютого - Полозов

Укрінформ
Перший допит одного з лідерів кримськотатарського руху Ахтема Чийгоза, якого звинувачують в організації мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля ВР АРК 26 лютого 2014 року, був присвячений історичним аспектам і передумовам подій 25 і 26 лютого. 

Засідання відбулось 25 липня в підконтрольному Кремлю Верховному суді Криму, повідомляє Крим.Реалії

«Весь сьогоднішній день був присвячений історичним аспектам і підгрунтю подій 25 і 26 лютого. Чому кримські татари вийшли на цей захід, яку мету вони переслідували. Ахтем Чийгоз максимально докладно розповів про ці аспекти. Завтра продовжиться допит Ахтема Чийгоза, і ми безпосередньо слухатимемо його свідчення щодо подій 25-26 лютого», – сказав адвокат Микола Полозов.

Читайте також: Судилище над Чийгозом: Константинов розповів "свою версію" мітингу 26 лютого

У першій частині засідання в Ахтема Чийгоза в російському суді з'ясовували структуру та основу діяльності Междлісу кримськотатарського народу.

Нагадаємо, Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингуючим протистояли проросійські активісти, зокрема з партії "Русское единство". Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає у рамках "справи 26 лютого" після того, як суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо - відносно заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, і окремо відносно інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-